Zubná
pohotovosť
video / Nov 10 2021

Zubná hygiena, na ktorú sa budete tešiť

Dentálnu hygienu u profesionálnej hygieničky by sme mali absolvovať minimálne dvakrát ročne. Pacientov s citlivými zubami, obnaženými krčkami a nízkym prahom bolesti môže od pravidelného ošetrenia odrádzať bolesť a nepríjemné pocity pri odstraňovaní zubného kameňa. V Klinike Zdravia je pacient a jeho zdravie na prvom mieste, preto prinášame dentálnu hygienu bez bolesti prístrojom AIRFLOW® PROPHYLAXIS MASTER. 

Nie je AIRFLOW ako AIRFLOW.

Staršia verzia sa volá AIRFLOW ONE (používa ju stále väčšina ambulancií) a nová AIRFLOW® PROPHYLAXIS MASTER. Ide o úplne nový prístroj so zásadnými zlepšeniami pre komfort pacienta aj kvalitu ošetrenia.

O prístroji

AIRFLOW® PROPHYLAXIS MASTER vyvinula švajčiarska firma EMS. Uvedeniu na trh predchádzalo viac ako 100 000 hodín technického a klinického skúšania v spolupráci so zubármi z celého sveta. Prístroj pracuje v súlade s princípmi Guided Biofilm Therapy (GBT), uceleným systémom starostlivosti o zuby, ktorý je založený na maximálnej účinnosti čo najmenej invazívnym spôsobom. Ošetrenie je mimoriadne účinné, šetrné k zubnej sklovine, implantátom a mäkkým tkanivám. 

AIRFLOW dentálna hygiena Žilina - Klinika Zdravia

 

Prečo sa dentálna hygiena AIRFLOW® bude páčiť vašim zubom?

Čistenie ťažko dostupných miest

AIRFLOW® PROPHYLAXIS MASTER je jediná technológia, ktorá odstráni biofilm aj z jamiek a hlbokých rýh zadných zubov, medzizubných priestorov aj pri stesnaní, priestorov pod okrajom korunky a ďasnových žliabkov. Bez poškodenia odstraňuje biofilm aj z ďasien, jazyka a podnebia. 

PIEZON® je špeciálny bezbolestný ultrazvuk, ktorý je súčasťou prístroja, je oveľa jemnejší ako tie, ktoré sú bežnou súčasťou zubárskeho kresla. Navyše má funkciu ktorá dokáže rozoznať  miesta kde sa nenachádza zubný kameň a zbytočne ich “neobíja” - cielene pracuje len tam, kde treba.

 

Prevencia zubného kazu

Pomáha pri identifikovaní bielych škvŕn, ktoré sú počiatočnou fázou zubného kazu. Pri správnej starostlivosti je možné vyhnúť sa rozvinutiu hlbších kazov, náročnejším ošetreniam a v krajnom prípade strate zuba. 

Vďaka kvalitnej dentálnej hygiene a správnemu čisteniu zubov sa vyhnete častým a drahým návštevám u zubára.

Bezpečný pre ortodontických pacientov

AIRFLOW® MASTER odstraňuje biofilm okolo ortodontického aparátu bez toho, aby bolo nutné odstrániť gumičky, ligatúry a drôty. Pri čistení práškom nie je poškodzovaný povrch aparátu. Je to správna voľba pre ortodontických pacientov. 

 

Dentálna hygiena Žilina I Klinika Zdravia

 

Nepoškodzuje zubnú sklovinu a implantáty

Technológia AIRFLOW® nezbrusuje zubnú sklovinu a zubné implantáty. V dentalnej hygiene ešte stále používané leštiace pasty a rotačné kefky na sklovine vytvárajú ryhy a biofilm zatláčajú do prirodzených nerovností skloviny. Obrusovanie zubnej skloviny starými metódami je pre zuby nežiaduce. 

 

Prečo sa bude dentálna hygiena páčiť vám?

Prístroj má regulovaný ohrev vody až do 40 ℃, ošetrenie je bez bolesti aj u pacientov s obnaženými krčkami a citlivými zubami. 

Čistiaci prášok je to najjemnejšie, s čím sa v stomatológii môžete stretnúť. Preto je extrémne šetrný k sklovine a ďasnám, napriek tomu bez problémov odstráni odolné pigmentácie od čaju, fajčenia a kávy. Väčšinou nie je potrebné nepríjemné škrabanie zubného kameňa ručnými nástrojmi a kyretami. 

Celkovo je ošetrenie príjemné, s pocitom teplej sprchy v ústnej dutine. 

Nič lepšie ako dentálna hygiena pomocou  AIRFLOW® v rukách skúsenej dentálnej hygieničky na trhu neexistuje. Objednajte sa na dentálnu hygienu ešte dnes a užívajte si zdravé, profesionálne vyčistené zuby bez bolesti. Cenník a možnosť objednať sa nájdete v sekcii dentálna hygiena.

 
Zdieľať na sociálnych sieťach
Akcie, rady a tipy priamo na
váš email
Získajte prístup k limitovaným sezónnym zľavám na zákroky len pre odoberateľov newslettra. Tiež si budete môcť ako prví pozrieť videá s novinkami zo sveta zdravia a estetickej medicíny.
Odoslaním tohto formulára vyjadrujete súhlas so spracovaním osobných údajov za podmienok, ktoré sú dostupné na internetových stránkach www.dentalna-klinika.sk/ochrana-osobnych-udajov
Mgr. MARTINA KARASOVÁ, DiS. dentálna hygienička

Som dentálna hygienička.
V roku 2014 som popri práci zdravotnej setričky absolvovala kurz dentálnej prevencie. Toto smerovanie ma natoľko zaujalo, že som sa rozhodla špecializovať a venovať sa dentálnej hygiene na 100 percent. V roku 2020 som ukončila vysokoškolské štúdium na Vyššej odbornej škole zdravotníckej v Ostrave v odbore Dentálna hygienička. Počas vysokej školy som pracovala vo viacerých klinikách v Žiline a v okolí ako sestrička aj dentálna preventistka.

Podobné články
článok / Mar 10 2024
  Do čoho sme sa pustili a prečo ? Klinika Zdravia vznikla s úprimnou myšlienkou pomáhať...
článok / Sep 05 2022
Základné pravidlá pri stravovaní detí so zreteľom na dentálnu starostlivosť sú:  dieťa by sa malo d...
článok / Jan 10 2023
Dnes sa už zubára báť nemusíte. Zmenil sa nielen postup ošetrení, ale aj prístup lekárov   Spomínate...
článok / Sep 01 2022
Je krásne vidieť šťastné dieťa bezstarostne sa hrať a veselo sa usmievať. Veľa rodičov vie, aké povinnosti ...